Pogoji poslovanja

Pogoji nakupa, plačila, dostave in vračila izdelkov spletne trgovine 5ek.si in varovanje osebnih podatkov


Splošni pogoji

Spletna trgovina 5ek.si je specializirana spletna trgovina podjetja, Iztok Petek s.p. za prodajo 3D tiskalnikov, 3D polnil (filament), pripomočkov, 3D skenerjev in programske opreme. V spletni trgovini 5ek.si je mogoče naročiti storitev 3D tiskanja, 3D skeniranja in 3D modeliranja. V spletni trgovini 5ek.si je možno tudi podati zahtevek za on-line pomoč strankam.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine 5ek.si so sestavljene upoštevajoč vse zakonske obveznosti!

Cene

Vse cene so podane v EUR (€) in vsebujejo DDV, poleg so navedene tudi cene brez DDV. Cena dostave ni vključena v ceno in se obračuna med zaključkom nakupa. Cene za storitve 3D tiskanja, 3D skeniranja in 3D modeliranja niso navedene in se lahko podajo zgolj po povpraševanju iz različnih tehničnih razlogov.

Za oblikovanje cene 3D tiska mora stranka podjetju, Iztok Petek s.p. posredovati ustrezno datoteko v obliki .stl. Datoteka mora vsebovati model, ki ga pripravi stranka. Prav tako mora stranka posredovati informacijo o želeni količini, mere modela in namen uporabe (funkcionalni del, model za preverjanje oblike…). Cena 3D tiska se obračuna glede na volumen modela. Cena za 3D skeniranje in 3D modeliranje je odvisna od zahtevnosti projekta in časa obdelave. Za avtorske pravice tiskanja naročenih 3D modelov podjetjje Iztok Petek s.p. ne odgovarja. S 3D tiskom se lahko izdelajo predmeti, ki morda niso primerni za otroke.

Prijava  in postopek nakupa

Za prijavo v spletno stran morajo registrirani uporabniki vpisati svoj elektronski naslov in geslo. V kolikor uporabnik (gost) še ni registriran, ima na voljo povezavo (fizične in pravne osebe), ki ga popelje na stran za registracijo novega uporabnika. Gost vpiše zahtevane podatke in potrdi, da je prebral, shranil in se seznanil s pogoji poslovanja. Uporabnik je odgovoren za pravilnost posredovanih podatkov. Ko se uporabnik prijavi, lahko brez težav preprosto nakupuje v naši spletni trgovini, tako da izbere želeni izdelek in ga doda v spletno košarico. Pred oddajo naročila lahko izdelke iz spletne košarice preprosto dodaja, odstranjuje, spreminja količine ipd. Ko z dodajanjem želenih izdelkov v spletno košarico zaključi, nadaljuje na spletno blagajno, s čimer nakup še ni zaključen. V spletni blagajni preveri in po potrebi popravi svoje kontaktne podatke ter podatke o dostavi ter izbere želeno obliko plačila. Pred zaključkom in oddajo naročila potrdi pogoje nakupa, ponovno pregleda naročilo in v primeru napak pri vnosu popravke preprosto vnese. Po zaključku nakupovanja, oddajo naročila in plačila, je nakup opravljen. Takoj po zaključku naročila uporabnik na njegov elektronski naslov prejme potrditev naročila, stanje in vsebino naročila pa si lahko uporabnik kadarkoli ogleda na strani spletne trgovine. Vsa naročila bodo izvedena šele po potrdilu prejetja plačila na naš TRR.

Plačilo

Bančno nakazilo ali UPN

Vse potrebne informacije so navedene pred potrditvijo naročila.


Dobavni rok in dostava


V spletni trgovini se trudimo, da bi izdelki, ki so bili naročeni v spletni trgovini 5ek.si, kar se da hitro dosegli njihove naročnike. V kolikor so le ti na zalogi, jih pošljemo naprej še isti dan, kar pomeni, da jih prejmete na dom v roku 1 - 2 delovnih dni po plačilu.

Za izdelke, ki jih v določenem trenutku nimamo na zalogi, se dobavni rok poveča in se tudi ustrezno označi čas dobave. Pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi ob naročilu in plačilu se lahko rok dobave podaljša le po predhodnem dogovoru s stranko. Izdelek bomo za vas takoj naročili pri naših dobaviteljih in vaše naročilo uredili takoj, ko izdelek prejmemo na zalogo.

V primeru, da je bilo naročenih več izdelkov in je kateri od teh na zalogi, drugi pa niso, se vrši skupna dobava blaga (celotno naročilo odpremimo, ko so vsi izdelki na zalogi). Dostava je možna na območju Republike Slovenije in Evropske unije, v kolikor ni izrecno dogovorjeno drugače.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti preko spletnega obrazca. Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju blaga, brez predhodnega pisnega obvestila, se šteje za odstop od nakupa.

Stroške vračila krije pošiljatelj sam. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške Vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Obvezen je tudi izpolnjen obrazec za vračilo blaga, ki pospeši postopek vračila ali zamenjave. Na obrazec se naj zapiše vaš TRR, kamor bomo v primeru vračila kupnine nakazali denar. Denar se vrača izključno preko transakcijskega računa.

Možnost vračila ne velja za programsko opremo, storitve tiskanja in potrošni material, v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku štirinajstih (14) dni od prejetja vrnjenega blaga, najkasneje pa v roku tridesetih (30) dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. (*v primeru podjetij rok za vračilo prične teči s prejemom potrjene stornacije s strani kupca).

Garancija in servis

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Ostala pravila v primerih zagotavljanja garancije:

Proizvajalec jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili.

Garancijski rok začne teči z dnem izročitve izdelka kupcu.

Če pooblaščeni servis vašega izdelka ne popravi v 45 dneh, bo proizvajalec na vašo zahtevo izdelek zamenjal z novim. Za sprejem v reklamacijo se šteje dan, ko je izdelek sprejet v pooblaščeni servis. Čas, v katerem vam proizvajalec zagotavlja servis, vzdrževanje in nadomestne dele znaša 3 leta od izteka garancijskega roka.

Za prevoz aparata do pooblaščenega servisa priznavamo najbolj racionalno tarifo javnega prevoza, vendar le ob predložitvi ustreznega potrdila.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene in dobavni rok v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV, poleg so navedene tudi cene brez DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.  

Varovanje osebnih podatkov

Iztok Petek s.p. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval osebne podatke uporabnikov, ki jih je pridobil v postopku izpolnitve naročila.

Uporabniki spletne trgovine 5ek.si dovoljujejo zbiranje, obdelovanje in hranjenje zbranih osebnih podatkov za namene izpolnitve naročila in prejemanje promocijskih obvestil, ter zbranih podatkov ne bo posredovala nepooblaščeni tretji osebi.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Odjava
 
Uporabniki, ki se želijo odjaviti od prejemanja promocijskih obvestil, lahko to storijo v področju urejanja svojega računa - Moj Račun - Novice - Odjava/Prijava na e-novice

Pomoč uporabnikom

Če imate glede naše ponudbe dodatna vprašanja ali pa potrebujete več informacij nam pišite na elektronski naslov: info@5ek.si, ali pokličite po telefonu 040 72 44 81.

Enako velja v primerih pohval, ugovorov, pripomb, zahtevkov in izjav. V primeru kakršnihkoli težav s pri nas kupljeno opremo, napačno dostavljeno pošiljko, ipd. vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo ter vam pomagali rešiti težavo oziroma vam posredovali ustrezne napotke.

Splošno

Sklenjena pogodba med kupcem in prodajalcem je v elektronski obliki shranjena na sedežu podjetja Iztok Petek s.p., Vrečkova ul. 9 , 4000 Kranj, Slovenija. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe in sicer z zahtevo po elektronski pošti na naslov:  info@5ek.si .

Pogodbo je mogoče skleniti v slovenskem jeziku.

Splošni pogoji storitve so sestavljeni v slovenskem jeziku in objavljeni na spletni strani 5ek.si. Uporabnik se je dolžan z njimi seznaniti in se pri registraciji in pred oddajo naročila z njimi strinjati. Uporabnik je dolžan ali shraniti kopijo splošnih pogojev na trdi disk ali jih natisniti.